Internet

Internet, Websites maken, Gebruik van de cloud
internetInternet is de benaming voor een groot, de hele aarde omspannend openbaar netwerk via computers. Dit wereldwijde web heeft de hele wereld dichter bij en in huis gehaald. De razendsnelle ontwikkelingen vragen om regelmatige aanpassingen in ons aanbod, dat we actueel proberen te houden. Met voldoende kennis van Windows zijn er diverse cursussen en workshops om de vele mogelijkheden van het internet te leren ontdekken.
Na de cursus Internet zijn er voor wie zich verder wil bekwamen op en met de digitale snelweg cursussen en workshops, zoals Websites maken en Gebruik van de cloud. Internet gebruiken we ook bij de cursussen Foto’s bewerken en fotoalbums maken, zie de rubriek Fotopgrafie.

De lessen zijn wekelijks en duren twee uur.

‘Leuk en veilig internetten’ op dinsdagmiddag 27 maart 2018 van 14.00-16.00 uur – voor informatie en inschrijven: zie rubriek thema’s en lezingen.

 

Alle bijeenkomsten vinden plaats in het gebouw
Paul Krugerlaan 55 te Eindhoven
Inschrijven:
inschrijvenkleinInschrijven kan digitaal via het onderstaande Inschrijfformulier . Eén formulier per persoon en één cursus per formulier invullen, dit om vergissingen te voorkomen.

 

4 lessen

INTERNET 
Internet info wo 11.45-13.45 u gestart 21 maart 4 lessen €44,-
Websites maken info di 09.30-11.30 u bij voldoende belangstelling 6 lessen €65,-
Gebruik van de cloud info di 09.30-11.30 u bij voldoende belangstelling 1 les €13,-
YouTube toepassen bij voldoende belangstelling

Aanmelden voor een internetcursus:
aanhef:
uw achternaam:
voorletters:
roepnaam:
straat:
huisnummer:
postcode:
woonplaats:
telefoon:
e-mail:
indien bekend cursistnummer:
kies uw internetcursus:
startdatum:
eventuele opmerking:
klik om het formulier te verzenden:


Internet  Als u voldoende ervaring heeft met Windows 10 leert u in vier lessen bij deze cursus met het programma Edge veilig surfen over het internet, informatie zoeken en e-mails via MS mailapp met bijlagen versturen en ontvangen. U moet thuis wel een internetaansluiting hebben.
Gebruik van de Cloud
In één les leert u bestanden buiten uw eigen computer op te slaan zodat u ze ook met andere apparaten (zoals een tablet of smartphone) buiten uw eigen huis (zoals bij een kennis of in een hotel) kunt bewerken, opslaan of versturen.

Wilt u een eigen website of een fotosite maken over uw hobby, reizen, (klein)kinderen, dan kan dat stap voor stap bij Websites maken met WordPress. U leert in zes lessen de website te publiceren op internet en te onderhouden, zodat die actueel blijft.  Installeren van software op uw computer is niet nodig, WordPress werkt direct online. U werkt met een gratis account van WordPress, eigen webruimte met domeinnaam is niet nodig. Een website bouwen kan vanaf elk apparaat (onafhankelijk van het besturingssysteem) dat met internet verbonden kan worden.

Communicatie en administratie via Google
Centraal uw contacten, agenda en e-mails bijhouden; notities op een centrale plaats opslaan zodat ze nooit verloren gaan; bladwijzers van zoekacties maken; slim zoeken op het net; documenten in de cloud; al deze praktische en nuttige handelingen zijn te realiseren via Google (gratis) en overal ter wereld te gebruiken en te raadplegen vanaf uw tablet, uw smartphone, vanaf uw eigen computer of in een internetpoint  waar u op vakantie bent. Tijdens drie bijeenkomsten komen al deze mogelijkheden aan bod en leert u ze bovendien over al uw apparaten te synchroniseren, zodat ze ook daar te raadplegen zijn.
Heeft u een cursus gevolgd en toch nog vragen? maak dan een persoonlijke ‘afspraak op maat’ )